CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE SEMINELE SCHMID ( GERMANIA)

Vorbind despre  seminee Schmid, vă puteți concentra asupra designului lor modern și a frumuseții flăcării. Dar prioritatea pentru Schmid și clienții săi sunt avantajele obiective incontestabile, pe care specialiștii companiei se bazează întotdeauna în detaliu, din punctul de vedere  al faptelor. Este ușor de identificat opt ​​avantaje principale care explică în mod convingător popularitatea  semineelor  Schmid în Europa și în lume.
          
1. COLECTOR DE FUM DIN FONTA
Unul dintre avantajele cheie ale semineelor  Schmid este combinația a două materiale - oțel rezistent la căldură și fontă. Colectorul de fum este un element foarte important al designului semineului: este expus la  temperaturi puternice și nu este izolat din interior cu șamotă sau vermiculită. Din acest motiv, colectorul semineelor   Schmid sunt echipate cu un extractor de fum din fontă de înaltă calitate, cu o grosime de până la 8 mm și o greutate impresionantă de 39,6 kg. Este de remarcat faptul că colectoarele de fum Schmid sunt fabricate din fontă de înaltă calitate (GGL 15 - cu grafit lamelar, rezistență minimă la tracțiune 150 N / mm2), furnizate de la cea mai veche turnătorie germană de fonta. Calitatea metalului garantează fiabilitatea și durata de viață lungă a dispozitivului.
 
2. MARE CAPACITATE
Corpul focarului  Schmid este fabricat din oțel rezistent la căldură cu grosimea de 4 mm în partea din față a corpului și grosimea de 3 mm în restul structurii. Corpul este protejat suplimentar de foc direct de șamotă naturală: Schmid preferă să utilizeze material tradițional, dovedit de-a lungul a zeci de ani de practică.
Corpul din oțel în combinație cu samota face ca șemineul Schmid să fie mai absorbant de căldură în comparație cu modelele din fontă cu o greutate totală similară. Capacitatea termică a materialelor este:
fontă brută - 500 J / kg K;
➢ oțel - 460 J / kg K;
➢ argila - 840 J / kg K.

Astfel, de exemplu, insertul pentru șemineu Schmid Lina 73 / 63h cu un corp de oțel cu o greutate de 238 kg și o căptușeală din argilă cu greutatea de 83 kg (greutatea totală 321 kg) are o capacitate termică mai mare decât un șemineu din fontă cu aceeași greutate totală.
 
3. REGLEMENTARE COMODĂ
Toate modelele de  focare  pentru șemineu Schmid au un sistem de "sticlă curată" și un sistem foarte convenabil pentru reglarea alimentării cu aer de ardere. Atât alimentarea cu aer, cât și suflarea sticlei în părțile superioare și inferioare ale acesteia sunt reglate de o singură pârghie fără utilizarea cheilor și mânerelor auxiliare, ceea ce face ca funcționarea șemineului să fie cât mai confortabilă pentru client.
 
4. CUTIE DE CENUSĂ PENTRU CURĂȚAREA UȘOARĂ A  ARZATORULUI
Toate focarele de șemineu Schmid sunt echipate cu un sertar de cenușă, ceea ce face ca curățarea  semineului să fie ușoară și convenabilă. Grătarul, instalat în interiorul  focarului  Schmid, este neobișnuit de masiv pentru inserțiile de șemineu (15 mm grosime), este realizat din fontă GGL 15. Un astfel de grătar va servi mai mult de un deceniu.
 
5. CERTIFICAT EFA ȘI MARCA DE CALITATE DIN
Eficiența ridicată (peste 80%) și cantitatea redusă de CO2 emis în atmosferă mărturisesc calitatea procesului de ardere în focarele Schmid. Acest lucru este confirmat de marca de calitate DIN Plus și de certificatul EFA, pe care doar câțiva producători de echipamente pentru șemineu îl dețin. Rezultate naturale ale unui nivel scăzut de emisii:
consum minim de lemn de foc;
✓ eficiență ridicată;
✓ cenușă minimă și, ca urmare, întreținere minimă.

 
6. UȘĂ GLISANTĂ UȘOARĂ
Este important de menționat glisarea verticală neobișnuit de ușoară și liniștită a ușii, fără utilizarea lubrifianților în mecanismele de ridicare. Acest rezultat a fost obținut datorită jocului rulmenților de-a lungul axei orizontale: ușa se mișcă la fel de ușor într- un focar  încălzit ca si  într-unu rece. Această soluție tehnică elimină necesitatea lubrifierii regulate a elementelor mobile ale mecanismului de ridicare, precum și a aderenței particulelor de praf și funingine în rulmenți și ghidaje de ușă.
 
7. DOUBLU GLAZING
O altă inovație Schmid este geamul dublu al ușii . În 2008, compania a devenit un pionier în această direcție, oferind clienților opțiunea „geam termopan” pentru focare de șemineu cu sticlă dreaptă și unghiulară. Pentru a reduce cantitatea de energie radiată, Schmid folosește o opțiune de geam termopan pentru toate modelele de cămin de foc din gama Lina (sticlă cu vizualizare dreaptă) și Ekko (sticlă cu vizionare pe colț). Geamurile duble ale ușii focarului reduc semnificativ contaminarea suprafeței interioare a sticlei. Acest lucru se realizează prin reducerea cantității de energie radiantă cu 30% și, în consecință, prin creșterea temperaturii în interiorul camerei de ardere, ceea ce contribuie la arderea completă a gazelor și împiedică depunerea funinginei pe sticla ușii.
 
8. ÎNTREȚINERE UȘOARĂ
În cazul unei defecțiuni tehnice, mecanismele de ridicare și deschidere a ușii, precum și de reglare a alimentării cu aer, pot fi înlocuite fără a demonta focarul  șemineului - toate mecanismele au acces din camera de ardere. Datorită atenției acordate celor mai mici detalii și atitudinii minuțioase germane față de calitate, produsele Schmid au câștigat popularitate în rândul producătorilor de seminee și specialiștilor în domeniu  din întreaga Europă și din lume.
Înapoi la lista de articole